آخرین اخبار
کد مطلب: 78537
گزينه مورد نظر آمريکا در عربستان کيست؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 884

 

 

 



به گزارش سلام لردگان  به نقل از شبکه العالم، دولت آمريکا تمام امکانات لازم براي موفقيت سفر قريب الوقوع اوباما به رياض را مهيا کرده است. واشنگتن بندر بن سلطان آل سعود را به بهانه بيماري وادار به ترک سمت خود کرد و براي مدت اندکي وي را به واشنگتن احضار کرد و وي پس از ترک آمريکا، اينک بين ترکيه و ايتاليا در حال رفت و آمد است.

پايگاه خبري شبکه تلويزيوني المنار در يادداشتي در اين باره نوشت: آمريکا محمد بن نايف ال سعود را شريکي قدرتمند در "جنگ عليه تروريسم" مي داند، محمد بن نايف پيشتر در معرض چندين تلاش ناموفق براي ترور قرار گرفت اما به طرز عجيبي از آنها جان سالم به در برده است.

آمريکا سران عربستان را وادار کرد تا تمام اختيارات بندر بن سلطان -به ويژه پرونده سوريه- را به پسر عمويش محمد بن نايف واگذار کند. پس از خشم اوباما و اعضاي دولتش نسبت به بندر بن سلطان به سبب سوء مديريت بحران سوريه و نيز پس از اظهارات بندر بن سلطان به رييس جمهور فرانسه در تابستان گذشته مبني بر اينکه عربستان پس ازآنکه اعتمادش را به آمريکا از دست داد مي خواهد روابطش را با اروپا تقويت کند، محمد بن نايف به بهترين شخصيت نزد دولت آمريکا مبدل شد.

استقبالي که محمد بن نايف در آخرين سفرش به آمريکا در تاريخ 12 تا 14 فوريه گذشته با آن روبرو شد، تاييد و حمايت آمريکا از وي را کاملا آشکار مي سازد. وي در اين سفر با باراک اوباما و نيز وزير خارجه آمريکا و جان برنان رئيس سازمان اطلاعات مرکزي ديدار کرد. به دليل همکاري گسترده ميان وزارت کشور عربستان و سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا در زمينه هاي امنيتي، جان برنان نزديکترين شخص به محمد بن نايف در دولت آمريکا به شمار مي رود.

در 12 ماه فوريه گذشته محمد بن نايف در نشستي در واشنگتن با مشارکت کشورهاي ترکيه، قطر، امارات و اردن براي بررسي حمايت اين کشورها از مخالفان مسلح سوري مشارکت کرد، بندر بن سلطان فقط از گروههاي وابسته به جريانهاي تکفيري حمايت مي کرد و اين استراتژي هرچند ابتدا پيشرفت هايي داشت، اما به زودي به سبب درگيري ميان گروه هاي معارض به کابوسي براي واشنگتن مبدل شد و اين امر موجب توقف حمايتهاي غربي از مخالفان سوريه شد، زيرا غربيها نگران بودند که مبادا سلاح به دست گروههاي وابسته به القاعده بيفتد.

پس از آن که واشنگتن در نيمه ژانويه (دي ماه) گذشته بندر بن سلطان را عزل کرد و اختياراتش را به محمد بن نايف سپرد، محمد بن نايف از ديوان پادشاهي خواست تا تصميمي مبني بر منع سعودي‌ها از ملحق شدن به گروههاي مسلح افراطي خارج از عربستان صادر کند و اين تصميم مشخصا براي ممانعت از رفتن سعوديها براي جنگ در سوريه است.

محمد بن نايف با همکاري متعب بن عبدالله بن عبدالعزيز ال سعود (رييس گارد ملي عربستان) تلاش مي کند تا اين پرونده ها را پيگيري کند. متعب بن عبدالله از حمايت پدرش ملک عبدالله نيز برخوردار است.

ملک عبدالله مي خواهد پسرش متعب را به جانشيني خود برساند و اين قصد و نيت خود را پيشتر در ماه مي گذشته به اطلاع واشنگتن و لندن و پاريس رسانده است، اما نياز آمريکا به تجربه محمد بن نايف در زمينه مبارزه با تروريسم، وي را به خوش‌شانس‌ترين نامزد آمريکا براي جانشيني عبدالله تبديل کرده است. آمريکا تلاش مي کند تا محمد بن نايف پس از عمويش به پادشاهي برسد و براي دوري از هرگونه تنش در ميان خانواده ها و جناح هاي خاندان حاکم سعودي، متعب بن عبدالله ولي‌عهد محمد بن نايف شود. وضعيت نگران کننده عربستان، در رأس اولويت‌هاي آمريکا در منطقه و در مراحل آتي خواهد بود.

انتهاي پيام/ر

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس